BÅDKØBET

Bandholm 35

Efter at Trine havde været afsted som gast over Nordatlanten, fik vi pludselig lyst til at købe en lille sejlbåd, som vi kunne lære at sejler i. Vi opdagede hurtigt at de små både ikke var særlig dyre og langsomt begyndte drømmene at vokse.

 

Tanken om en sejlbåd kom hurtigt tættere på, da vi fik et hint om en 35 fods båd der stod i en baghave nær Hedehusene og trængte til en ordenligt omgang knofedt. Det var her vi helt tilfældigt stødte på AYLA, der dengang hed Skibladner.

 

På vores SU-budget var der masser af knofedt og ikke det store økonomiske overskud, derfor lød det som det perfekte tilbud for os.

 

Efter at have set den var vi solgt, og en måned senere var båden også solgt – til os!

 

Ingen af os havde rigtig sejlet før, og vi har derfor skulle lære alt helt fra bunden. Bogstaveligt talt, alt. Lige fra hvordan man sætter sejl, til motorreparationer og elektrikerarbejde ombord på båden. 

 

Drømmen om langtur opstod først efter vi havde købt båden. Med så stor en båd følger tilsvarende store drømme. Vi blev hurtigt enige om at det ville være en skam ikke at udnytte det store potentiale, som fulgte med båden. Vi vidste at vi kunne tage fri fra skole i ét år, så hvorfor ikke sejle til Caribien og retur? Ideen blev hurtigt til en konkret plan og sommeren 2021 på dagen hvor vi var klar til at kaste  fortøjningerne, besluttede vi i stedet at sælge båden og opgradere til en større, hvor Vitus både kan stå oprejst og ligge udstrakt. 

 

Jeanneau Sun Odyssey 45.2

Udover ønsket om en båd med ståhøjde til Vitus havde vi et ønske om at få mere plads ombord, så vores familie en i endnu højere grad kan påmønstre turen undervejs og dele eventyret med os. Hele året op til afgang ledte vi efter ny båd i noget nær døgndrift. Vi var også ude og se et hav af både og da tiden var ved at løbe ud og afgangsdatoen nærmede sig, gav vi det én sidste chance og pludselige dukkede drømmebåden op.

 

Sideløbende med vores 4 jobs, Trines fuldtidsstudie og afsluttende specialeopgave, en båd der skulle gøres salgsklar og et helt liv der skulle pakkes ned til et mindre jordomsejling rejste Vitus til Italien for at se båden og for at få den på land og inspiceret af en professionel Heldigvis var den 22 siders lange tilstandsrapport rigtig fin og båden krævede ikke den store renovering, ud over nye sejl, en gummibåd mm. Få dage efter specialet var forsvaret, fløj vi til Italien, overførte en masse penge til sælger og flyttede ind på båden.

 

Vi er helt vildt glade for den store beslutning og glæder os til at opleve verden i den nye AYLA.