IMG_0022.jpg
GENERELT

Kom med på eventyr!
Vi er virkelig glade for at du overvejer at komme med os på eventyr! Det er vigtigt, at du læser alle fanerne under ”Vil du med?". På den måde sikrer vi os, at vi har et fælles udgangspunkt, når vi første gang mødes ombord som besætning på AYLA. 

Køjepladser & bagage
Vi har 4 kahytter med i alt 8 køjer ombord med dertilhørende dyner, puder, lagener og sengetøj. Du kommer muligvis til at dele kahyt med én anden. Din bagage skal medbringes i en blød sportstaske, så den kan stuves væk. husk at begræns dig, man bruger ikke nær så meget som man tror hjemmefra. 

Påmønstring

Togterne er lagt således, at alle gaster på- og afmønstrer samtidig. Det eneste som på et togt er bestemt på forhånd er dato for på- og afmønstring samt startdestination. Alt der i mellem skal tilpasses vind og vejr samt eventuelle akutte reparationer. Det kan ske, at vi bliver forsinkede fx grundet dårligt vejr. Hav derfor luft i kalenderen og budgettet til at kunne tage et par overnatninger på et hotel, eller til transport hen til båden. 

Sejlerfaring

Det er ikke et krav at du skal kunne sejle, men du skal have lyst til at lære det. Vi er ikke et rejseselskab, så du vil komme til at sejle på lige fod med os :)

Flybillet

Sørg for at vente med at booke flybilletter til 1-3 måneder før afgang. Vi anbefaler ligeledes, at du ikke køber returbilletten før du er ombord og vi er afsted. Få gerne indbygget fleksibilitet, hvis vi af en eller anden grund bliver forsinket eller hvis du skal flyve hjem fra et andet land end planlagt.

Fællesopgaver

Ombord på båden deles vi om madlavning og rengøringen, samtidig med det forventes, at båden hele tiden holdes ryddet, så den er rar at være i. Derudover er der en masse pligter som indkøb, bådarbejde, hente vand og brændstof og lignende, som vi også er fælles om. Når vi sejler, er det ligeledes et fælles projekt at styre båden, lave mad osv. Hvis vi begiver os ud på længere ture, laver vi ofte vagtplaner, som vi holder os til under hele turen.

B91414F7-B958-4E98-893C-98BF28786D53.jpg
IMG_0029.jpg

Egen-tid

Pladsen ombord på AYLA er trods de 45 fod lidt trang, og vi går derfor meget op og ned ad hinanden. Det synes vi selv er rigtig hyggeligt, men samtidig er det vigtigt at man mærker efter, hvornår man har behov for at være alene. Det kan man både være ved at lægge sig i køjen, på dækket eller tage en tur alene i land. Derudover er det meget vigtigt, at man får sagt højt, hvis der er noget, som går én på. Ellers risikerer vi at en lille ting vokser og ødelægger stemningen ombord. Sig derfor tingene i god tid, så vi kan finde en løsning. Undervejs vil vi ligeledes forsøge at tage 

”status-møder”, hvor vi vender eventuelle udfordringer ombord.

Vedligeholdelse

På en langtur kommer der til at gå en masse ting i stykker. Derfor må der forventes, at vi en gang imellem vil blive forsinket pga. reparationer. Dette er en del af bådlivet og man må tage det sure med det søde. Ligeledes vil vi undervejs have arbejdsdage, hvor det forventes at du hjælper til. 

Redningsveste

Der er 8 redningsveste ombord på båden. Som udgangspunkt sejler vi altid med redningsvest. Der er ligeledes livliner ombord, som typisk bruges om natten eller når det blæser op.

Begrænsede ressourcer

Ombord på båden har vi en inverter, der kan levere strøm til kamera, mobil og lign. Da vi udelukkende får strøm fra solceller, er det dog begrænset, hvor meget strøm der kan tappes af. Vær derfor forberedt på, at man ikke altid kan få ladet sine enheder op, da bådens udstyr altid har førsteprioritet. Det kan være en fordel af have en powerbank med, så du kan lade telefonen op på værelset. Der er nemlig kun ganske få strømstik, som er placeret ved kortbordet i salonen. Vand er ligeledes en begrænset ressource, som vi sparer på. Bad sker i havet og hårtørring foregår i solen. Pasta kan koges i det salte havvand og lyset sparer vi på efter solnedgang. 

 

Fællesudgifter
Alle ombord skal bidrage til de løbende fællesudgifter, som dækker brændstof (benzin og diesel), mad, vand, havnepenge, diverse indklareringsafgifter m.m. Fællesudgifterne er meget afhængigt af, hvilke områder vi sejler i. Der holdes løbende styr på regnskabet i et Excel-ark, som vi introducerer når du påmønstrer. Erfaringer fra andre langturssejlere siger, at fællesudgifterne typisk ligger på 2.000-4.000 kr. pr. person pr. måned eksklusiv individuelle køb for egne lommepenge.

Læs mere om økonomien her.

Søsyge

Det er et "Must Have" at have søsygepiller eller plastre med ombord, også selvom du ikke plejer at blive søsyg. Der kan være mange faktorer der spiller ind for om du bliver ramt eller ej, og står man først og er presset, er det uvurderligt at have en pakke i tasken. Læs mere om søsyge her.

Sociale Medier

Undervejs kommer vi til at uploade billeder og videoer omkring de ting vi foretager os. Du skal derfor være forberedt på at blive set på vores forskellige SoMe platforme.

50730797_508874432853584_776560361482276
41426728_1924646391169396_73828303483772

Visum & forsikring 

Du er selv ansvarlig for at få visum til din rejse. Undersøg muligheder på Udenrigsministeriets hjemmeside. Mange lande har max. 30 dage on-arrival visa, og typisk kan du få et længere visum ved at søge hjemmefra på forhånd. Passet skal være gyldig mindst 6 måneder efter dit togt er slut, da nogle myndigheder er særligt opmærksomme på dette. Du skal ligeledes have din egen rejseforsikring, sørg for at være godt dækket ind i hele perioden.

Vaccinationer & Covid-19

Tjek vejledningen på Statens Serum Instituts hjemmeside og få de nødvendige vacciner inden afgang. Undersøg også risikoen for Malaria og få passende medicin med på rejsen, hvis dit togt er i et risikoområde. Overvej at få udskrevet noget bredspektret penicillin, for små rifter har det med at blive betændt under tropiske forhold. Du skal være vaccineret mod Covid-19, så vi kan undgå diverse karantæner og potentielt smitte undervejs. 

Madvaner

Når man er på langtur, er ens spisevaner anderledes end dem man er vant til hjemme fra. Udvalget kan være sparsomt og friske grøntsager og havregryn er ikke altid noget man kan regne med at have til rådighed. Dermed ikke sagt at det er umuligt at spise vegetarisk/vegansk, men vi er mange ombord og der laves store portioner af mad dagligt. Vi kan derfor ikke tilberede særlige måltider, da det både er tidskrævende og upraktisk i et lille køkken.

Allergi & medicin

Alle allergier skal meddeles til os inden du booker plads ombord, så vi kan vurdere om det er foreneligt med et ophold på båden. Hvis du tager medicin eller har fysiske/psykiske, skal vi ligeledes vide dette, så vi har bedst mulighed for at tage højde for det på turen. 

Tobak, alkohol & rusmidler

Vi ryger ikke ombord på båden og mens vi sejler, drikkes der ikke alkoholiske drikke. Der er selvfølgelig plads til en sundowner, når vi ligger for anker. Rusmidler er ikke tilladt ombord og indtagelse eller opbevaring vil medføre øjeblikkelig afmønstring.

6BABF9C5-EF25-442E-9006-51DE7DB52A60.jpg